Random session I. - atoszphotography

Random Session I.

Az első random fotózás során Dunaszerdahely területén kalandozunk majd. Bár már nagyon szeretnénk szép, tarka virágos fotókat készíteni, egyenlőre a természet még nem teszi ezt lehetővé. Egyenlőre! Persze addig sem maradunk téma nélkül, hiszen itt van nekünk egy eleven, élő, lélegző város, tele mozgással, érdekességgel. Ezt a szüntelen mozgást fogjuk kihasználni (a szó pozitív értelmében), és megragadni az alkalmat, hogy remek képeket készítsünk.

AMSTERDAM_3

Az első téma tehát a street fotózás, vagyis utcaképek készítése lesz. Inspiráció gyanánt itt találhat mindenki néhány fotót. Persze a konkrét téma vagy helyszín csak rajtunk, a résztvevőkön múlik majd - ezért is random az egész. Ahogy haladunk előre, úgy adunk majd egymásnak ötleteket a kompozíciókra, osszuk meg egymással a tapasztalatokat és tippeket. Máris itt az első: nyugodtan nézzen ki magának mindenki egy kedvenc képet a fenti linken találhatóak közül, az eseményen majd megpróbáljuk rekonstruálni azt ;)


Itt van néhány fontos tudnivaló:

Helyszín: Dunaszerdahely
Időpont: 2016. március 13. (vasárnap), gyülekező 15:00-kor a VMK épülete előtti parkban. Az esemény hozzávetőlegesen 18:00-ig tart majd (ekkor már úgysem lehet fotózni a fényviszonyok miatt), de nincs megszabott időintervallum.
Téma: street fotózás
Kellékek: csak egy saját gépre lesz szükség, minden mást (főleg állványt és monopodot) biztosítunk.

Jelentkezni az esemény facebook oldalán lehet.


Beszámoló

Sikeresen zajlott az első fotós hadművelet! Március 13-án, vasárnap, a tervezett időben tartottuk meg az első és semmiképp sem utolsó közös szeánszunkat. Az eredeti cél a városi élet bemutatása volt, természetesen fotók segítségével. Lássuk, mi lett a vége! :)

Az időjárás nem volt a barátunk, legalábbis ami a hőmérsékletet és a szelet illeti. Az égboltot ugyan összefüggő felhőtakaró borította, ami a fotós legjobb barátja, a viharos széllökések és a kellemetlenül hűvös levegő nem kedvezett a városi életnek. Amikor útnak indultunk, egyből látni lehetett, hogy nem a megszokott vasárnap délutáni aktivitás telepedett a városra. Mindenki inkább otthon maradt, vagy benti programot választott magának. Csak elszórtan lehetett látni egy-egy kutyasétáltató fiatalt, hazafelé kerékpározó idős bácsit és babakocsit tologató anyukát. Egy szó mint száz, változtatni kellett a programon!

Szerencsére sikerült rögtönözni! Kicsit újracsomagolva, de még mindig maradtunk az életképeknél. Az emberek helyett azonban inkább a város jellemzőire, a színekre, formákra, egyedi jegyekre fókuszáltunk a szó átvitt és legszorosabb értelmében is. Mindezt különféle technikákkal vegyítettük. Mivel erős volt a szél, így állványt nem lehetett használni (legalábbis nem lett volna sok értelme), de így is bővel volt miből válogatni. Készültek részletfotók, panorámaképek, HDR hatású felvételek és persze az elengedhetetlen (szívem csücske) fekete-fehér képek is. Szócséplés helyett inkább lássuk a végeredményt:

Ha megtetszettek a képek és te magad is szeretnél hasonlókat készíteni, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, ha érdekelnek a fent említett technikák, de soha nem magyarázta el őket senki, vagy ha csak egy kellemes kikapcsolódásra vágysz, ne habozz! Jelentkezz a következő Random session-ünkre! Az események továbbra is ingyenesek, és szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne megismerkedni a fotózás rejtelmeivel és élményével. A soron következő események listáját megtaláljátok itt, az oldal legalján.

Powered by SmugMug Log In