0308_A Random sessionról - atoszphotography

A Random Session-ról

Általában az embert úgy nevelik, hogy mindig gondolkodjon jó előre, legyenek ötletei, tervezzen, készüljön B, C, D...ZS tervvel is. Mert bármi balul sülhet el, bármikor beüthet a krach, és akkor aztán jó, ha van hova kapni, nyúlni. Ezt hajtogatják otthon a szülők, hétvégén a nagyszülők, sőt még az iskolai tanár szájából is elhangzik sokszor: "Mi lesz veled így, fiam?" Száz szónak is egy a vége, én magam is megkaptam ezt a fajta "óvatos" mentalitást, és néha (mostanában egyre kevesebbszer) igyekszem is magam ehhez tartani. Jó előre eltervezni minden egyes mozzanatot. És van a másik helyzet, amikor jön egy szikra, és addig nem bírok nyugodni, míg legalább papírra nem vetem az ötletet. Nem történt ez másként az elmúlt egy hétben sem.

Ahogy múlt héten a blogbejegyzés végén említettem: "Olyannyira megtetszett ez a random fotózás, hogy úgy döntöttem, továbbgondolom az ebből fakadó lehetőségeket. Ki is találtam már, miként valósítsam meg az ötleteimet, de egyenlőre ezek legyenek meglepetések. Egyenlőre..." Sajnos azonban nem bírtam várni, a gondolatmanó ott szorgoskodott a fejemben, és egyre csak azt súgta, foglalkozz vele, dédelgesd az ötletet. Így aztán hamar meg is született a Random session fogalma és lényege. Olyannyira hamar, hogy most vasárnap már jön is az első!

Röviden az elgondolásról... Szeretném a lehető legtöbb emberrel megismertetni a fotózás örömét és szépségeit. Sokan vannak, akik szeretnek fényképeket készíteni, de nem értenek hozzá mélyrehatóan. Vannak tehetséges fotósok, akik még jobbak lehetnének, akár csak egy apró jótanács vagy ötlet hatására is. És vannak olyanok is, akik simán csak imádják elütni az idejüket és képeket készíteni mondjuk a telefonjukkal. Első sorban (de nem kizárólag) nekik szól ez a kis kezdeményezés. A célom az, hogy összehozzak egy állandó kis csapatot, akikhez mindig újabb és újabb személyek csatlakoznak majd az aktuális random esemény témájának megfelelően. Mert itt nincs kötöttség, nem KELL jönni, ha nem akarsz, nem kötelező igazolást sem hozni, ha épp nem volt időd csatlakozni a csapathoz az elmúlt eseményen. Nem számít, ha sose készítettél még egyetlen fotót sem, ha nincs csilli-villi fényképezőgéped, csak épp a telefonod van kéznél. Az se gond, ha már rendelkezel fotós tapasztalattal. Egyszerűen nincsenek előírások se szabályok! Hiszen mi magunknak szervezzük az egész eseményt, aminek a célja, hogy JÓL SZÓRAKOZZUNK! Ennyi, semmi több! Lehet, hogy furán hangzik, hogy van ilyen így 2016-ban, de... van, igen :D Menet közben lehet kérdezni egymástól, meg lehet osztani az észrevételeket, rá lehet világítani problémákra. Terveim szerint (ha nyitott lesz a közönség) tanulunk majd különféle technikákat, amivel még jobbá lehet majd tenni a mindennapok során ellőtt szelfiket és családi fotókat.

Természetesen idővel elképzelhető majd akár egy hosszabb túra vagy egész napos kirándulás is, első ízben azonban (míg kialakul a csapat és belejövünk az egész folyamat menetébe) csak rövidebb távolságokban gondolkozom. A téma ugyanis adott, itt a szomszédban is, csak körül kell nézni. :) Éppen ezért első alkalommal ki sem tesszük a lábunkat Dunaszerdahelyről. Épp ellenkezőleg, pont a város lesz a helyszín, maga a téma. Az esemény oldalán találhattok képeket, néhány ötletet, amolyan irányadóként. Persze, amint már említettem, semmi sem kötelező, azt fotózunk majd, amihez épp kedvünk lesz! Hogy ne csak más tollával ékeskedjek, itt van néhány street fotó a saját... objektívem végéről? :D

Nagyon nagyon bízom abban, hogy ez a kis ötletből indult korai elképzelés idővel azzá növi ki magát, aminek szántam. Remélem tényleg sikerül összekovácsolni egy keménymagot, akik érdeklődnek a fotózás iránt, és sikerül megvalósítani minden témaötletemet és tervemet, amit még nem írtam le ebben a bejegyzésben ;) Vasárnap fotózunk, addig pedig türelmetlen készülődést kívánok mindenkinek! :)

Powered by SmugMug Log In