1213_Karácsonyi vásár - atoszphotography

Karácsonyi vásár

Hétfőn beleléptünk az idei adventi időszak utolsó hetébe, tegnap pedig elhagytuk már a karácsonyi visszaszámolás felét is. Számomra az évnek ezen szakasza mindig nehéz és zsúfolt (bár gondolom ezzel nem vagyok egyedül), nem egyszerű alkalmat találni a sok munka mellett arra, hogy kicsit lélekben is ráhangolódjak az év legszebb ünnepére. Saját magamat segítve minden éven ellátogatok valamelyik karácsonyi vásárba a környéken. Idén "csak" a helyi látványosságba érkeztem el, itt a városban, de azért így sem kellett csalódnom!

Múlt héten beígértem, hogy betervezek a sűrű napjaim közé egy publikus fotózást is, aminek az eredményét megmutathatom majd nektek itt a blogban. Azonban nemcsak miattatok látogattam el a karácsonyi vásárba, hanem magamnak is tettem ezzel egy szívességet. Előtte semmilyen ünnepi hangulatom nem volt (mitől is lett volna az 5 fokban meg az esőben?), de most már kicsit jobb a helyzet. Pár hete, a rendezvény kezdő napján már volt szerencsém zenélni egy kicsikét a nagyérdeműnek, akkor láttam csak igazán, mennyire gyönyörűre (de nem giccsesre) sikeredett az idei díszítés.

Pénteken sikerült kifognom egy viszonylag hideg időszakot (vagy csak én nem voltam eléggé felöltözve), de nem bántam, mert viszonylag kevés nézelődő volt a vásárban. Így aztán zavartalanul tudtam dolgozni :) A képek sajátossága egyébként, hogy megpróbáltam (általában ezzel szoktam "játszani") természetes állványokat keresni. Hogy ezt a folyamatot segítsem, nem is vittem magammal saját háromlábút, hanem azzal dolgoztam, amim volt: padok, kőfalak, szökőkútperemek. A fényeket is a természetre bíztam - amennyiben a mások által szolgáltatott kivilágítást lehet természetesnek nevezni -, tehát nem használtam sem derítőt sem vakut. Emiatt a képek nem is lettek eszeveszett világosak, de úgy gondolom, a téma hangulatát így  visszaadják vissza a legjobban ezek a felvételek. Elvégre ezen van a fő hangsúly :)

Az összes fotó megnézhető a galériában. Remélem kicsit sikerült hozzájárulnom ezzel a néhány képpel, hogy még jobban rá tudjatok hangolódni a közelgő ünnepekre. Kellemes nézelődést kívánok :)

Powered by SmugMug Log In