1101_Halloween-i hangulat - atoszphotography

Halloween-i hangulat

Pont egy nappal Halloween éjszakája után indokoltnak látok megosztani veletek egy kis élménybeszámolót és persze néhány fotót is. Ha már úgyis ez folyik még a csapból is :) A mai rész tartalmából: gyerekek, jelmezek, arcfestés, tökfaragás, jó hangulat!

Előtte azonban tartozom egy kis magyarázattal (és mint ismeretes, utálok magyarázkodni)... Előző bejegyzésem végén ígéretet tettem egy mindenszentekkel és halottak napjával kapcsolatos fotósorozatra. Nos ennek megvalósításában több tényező is akadályozott. Ott van ugyebár elsőként az idő faktor, ami ezúttal sem nekem kedvezett. A hétvége is sűrű volt, ráadásul érkezett egy felkérés, hogy fotózzak halloween bulit (erről jönnek mindjárt a részletek). Másrészt pedig nem találtam jó ötletnek zavarogni a temetőkben olyankor, amikor az tele van látogatókkal és mindenki épp megpróbálja leróni a tiszteletét. Értelemszerűen ilyenkor a legszebb is (a maga módján) ez a hely, de a kettőt nem bírtam összeegyeztetni. Így aztán maradt a másik ilyenkor tartott ünnep (szokás) témaköre.

Persze a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, nem felcserélhetőek és helyettesíthetőek. DE azt gondolom, hogy a halloween már annyira beépült az itteni szokásainkba is, hogy kár lenne ellene harcolni. Nem mondom, kedden vigyük el a gyereket a temetőbe, hogy tudja, mitől szól november első napja, de attól még október végén lehet egy nagyot bulizni. Már csak amiatt is, mert egy csomó poénos része, eleme van ennek az alapvetően amerikai ünnepnek.

Itt van például a tökfaragás, ami valljuk be őszintén, óriási móka és kreatív feladat is egyben a gyerkőcök számára. Az a kép pedig, amikor önfeledten könyékig túrnak a kanállal a megskalpolt tökfejben... megfizethetetlen. És akkor jön a kérdés: "Anya, csinálhatom kézzel is?" :D

Persze nem árt, ha az ember kellőképpen ijesztőre maszkírozza magát. A Csodafarm buliján idén is az ApróÖröm Arcfestés segített ebben a feladatban a gyerekeknek. Sőt, ha nincs akkora a sor, még én is kértem volna egy Pókembert az arcomra :P

Az est (délután :P) fénypontja pedig a jelmezverseny és annak eredményhirdetése volt. A képekre kattintva megtekinthető a teljes fotósorozat, ráadásul mindenki eldöntheti, szerinte melyik volt a legjobban sikerült (és legijesztőbb) felszerelés! :)

Powered by SmugMug Log In