0830_VCSR - A legjobbak - atoszphotography

VCSR - A legjobbak

Hát ez is elérkezett... A nyár utolsó bejegyzése. Kicsit azért szomorú vagyok emiatt, mert szeretem a nyarat, ilyenkor annyi minden szépség van odakinn és annyi a látni(fotózni)való. Ha a ti kedveteket is sikerült elrontanom, akkor elnézést, de ne csüggedjünk (mondom ezt főleg magamnak)! Az ősz csodaszép, az ünnepek színes kavalkádja pedig garancia a remek képekhez. Hú, előre szaladtam... Ami ma jön, az egy kis visszatekintés még a múltra egy  összeállítás formájában a kedvenceimből!

Ahogy már múlt héten jeleztem, nem minden alakult a legjobban a Slovakiaringes képek feldolgozása körül (és akkor még finom voltam és nőies). Éppen ezért a múlt heti bejegyzésben még csak néhány fotót láthattatok, épp csak amikkel elkészültem, hogy meg tudjam írni a beszámolót. Na de azóta már sok víz lefolyt a Dunán (állítólag, nem tudom, nem voltam ott), én pedig végeztem az összes felvétellel! Huhú! Jöjjenek a kedvenceim a teljesség igénye nélkül! Újra és újra átnézve a sorozatot (kénytelen voltam ilyen vagy olyan okok miatt) számos minta alakult ki bennem, amelyek segítettek kategóriákba sorolni a fotókat. A legnagyobb szerencsémre, mert nem egyszerű kiválasztani a kedvenceket (nyilván elfogult vagyok persze). Az első ilyen csoport, a részletekről szól:

Egy másik téma, amire tudatosan "rámentem", az a linearitás volt (sorok és vonalak). Mutatom, mit értek ezalatt:

Szerencsére azért az akcióképekből is kijutott néhány:

Ha rendeznek esti futamot is, akkor az egyértelműen egy külön kategória a fejemben:

Végül pedig a fotók, amelyekhez nem kellenek szavak...

...vagy amelyekhez nem találni szavakat :P

Tudom, az előbb már azt írtam, hogy "végezetül", de ha az volt a vége, akkor ez legyen a ráadás! Megpróbálom szemléltetni ezzel a két képpel, mi a különbség a részletfotók és az autópornó között (mert, hogy én szerelmes lettem a Huracán-ba, az is biztos!):

Zárásképpen: ahogy már tegnap a facebookon beígértem, jön egy kis matek! Három nap alatt (péntek reggeltől vasárnap estig) több, mint 2000 képet lőttem. Sajnos a pontos számot nem tudom, mert én balga, kidobtam a kevésbé jól sikerült felvételeket, még mielőtt felírtam volna ezt a számadatot. Azt viszont tudom, hogy a feldolgozott fotók száma egész pontosan 927 darab. Ez nagyjából két kártyán fért el, kényelmesen, kétszeresen bebiztosítva minden kattintás eredménye. De kíváncsi voltam, vajon ugyan ennyi képet hány kockára (hagyományos negatívra) tudtam volna elkészíteni. A példában egy 24-es filmmel számoltam. Egyszerű matek jön: 927 : 24 = 38,6. Elsőre nem tűnik olyan megdöbbentően soknak, de csak elsőre! 39 tekercs úgy, hogy nem számoltam a különféle ISO értékekkel (a régi filmeknél nem a fényképezőgépen állíthattuk be az érzékenységet, hanem más fajta filmtekercset kellett használni szabadtéri (napfényes) - 100-as - és beltéri (esetünkben árnyékos) - 200-as - fotózáskor). Ez nagyjából máris megduplázta volna az kapott eredményt. Ráadásul ezek csak a kiválasztott fotók, 900 a 2000-ből. Ha filmre dolgoztam volna, akkor azokat is el kellett volna készítenem. Szóval így a mai nap (és a nyár) végén adjunk hálát a modern technikának és a digitális fényképezésnek! :D

A teljes album a Slovakiaringről megtalálható a galériákban, válasszátok ki ti is a kedvenceiteket! :)

Powered by SmugMug Log In