0802_Veréb fesztivál - atoszphotography

Veréb fesztivál

Hosszabb kihagyást követően újra megrendezték Csornán (Győr mellett) a Veréb fesztivált idén július legvégén. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy én lehettem az egyik hivatalos fotós az eseményen. Aki arra készült, hogy a héten valami új technikát tanulhat, annak csalódást kell okozzak! Ez most csak egy egyszerű élménybeszámoló lesz! :D

Köszönöm, hogy tovább olvastad, te, aki még mindig velem vagy és kíváncsian várod az egyszerű kis élménybeszámolómat. :) A történet pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor az egyik kedves ismerősöm elküldte a fesztivál facebook oldalának hivatalos felhívását, miszerint fotósokat keresnek. Gondoltam magamban, mi baj lehet belőle, küldtem hát pár képet, írtam néhány sort, aztán, mikor már majdnem elfelejtettem, hogy jelentkeztem, jött a válasz: Gratulálunk, Ön nyert!

Így keveredtem bele a fesztiváli forgatagba múlt pénteken (29-én). Az odaút sem volt egyszerű, de más kalandokban is volt részem, úgyhogy ezzel nem fárasztalak titeket. :D Megérkezés után (és miután sikerült megszereznem a fotós pass-t és bejutnom a rendezvény területére - ez sem volt egyszerű történet) szinte azonnal futni kezdett a fotós szoftver a fejemben. Felmértem a terepet, megnéztem, hol milyen lehetőségek lesznek majd. Aztán vááártam, mert kicsit túl korán érkeztem ahhoz, hogy bármilyen esemény legyen délután 1-kor a tűző napon :D Idővel aztán beindult az élet, érkeztek a fesztiválozó hordák, sorra álltak fel a sátrak a kempingben és jöttek a jobbnál jobb fotózási lehetőségek.

Az igazat megvallva ez volt az első igazi nagy (többnapos) fesztivál az életemben, amit fényképészként végigdolgoztam (a rádió meg a tévé az más, azt most nem számolom), és azt sem titkolom, hogy kicsit tartottam az egésztől. Hogy lesz, mint lesz, találok-e majd témát (így utólag megkérdezném múltbéli önmagamtól, hogy "Ugye csak viccelsz?"), bírni fogom-e szusszal... De aztán minden kérdőjel kiegyenesedett és a kételyeim is elillantak hamar. A szervezők gondoskodtak az érdekes programokról, koncertekről, folyamatosan mozgatták a népet egy csomó lehetőséget szolgáltatva ezzel nekem :)

Viszonylag hamar kialakult bennem az egész rendezvény ritmusa. Koncert elején fotózás, aztán keressünk valami programot, amit szintén le lehet kapni. Közben ne feledkezzünk meg az emberekről, arcokról, pillanatképekről, az élet megörökítéséről sem. Mivel nem volt "médiaközpont" (értsd: egy pad és egy asztal, ahová a laptopot biztonsággal leteheted és szerkesztheted a képeket), így még egy kis üres járatra (nem pihenésre gondolok) is maradt idő a két program között. Ilyenkor gyorsan felfrissítettem magam, szusszantam egyet, hogy aztán teljes gőzerővel folytatódhasson a meló. Bonyolultnak hangzik, de nem az, csak egy jó ritmusérzék kell hozzá. Szerencsére a fesztivál területe nem volt nagy, így gyorsan el lehetett jutni bármely tetszőleges A pontból egy másik random B pontba (a legtöbbször futva, mert a pillanat az egy olyan jószág, ami nem vár meg, ha nem állsz épp készen a megfelelő helyen a megfelelő beállításokkal). Így aztán a két nap alatt sikerült mennem eleget, érdemes lett volna egy lépésszámlálót rám kötni :D

Na és aztán ott van a sok pozitív hozadéka is ennek a két remek napnak. Óriási arcokat ismertem meg, akikkel pár mondatot vagy épp órákat beszélgettem. Volt idő ismerkedni a staff tagokkal is, a kívül marcona belül kenyérre kenhető biztonságiakkal és persze szakmai párbeszédeket is folytattam a többi fotós kollégával is - igaz, Viki <- tessék csekkolni ÉS lájkolni a kis hölgy oldalát! ;)

Egy szónak is száz a vége (meg 700 fotó), remekül éreztem magam az elmúlt hétvégén! A munka és a kikapcsolódás édes-fura keverékét sikerült megtapasztalnom, aminek során egyszerre elfáradtam és feltöltődtem! Köszönöm szépen a szervezőknek a bizalmat és a lehetőséget! Ha ott voltál, keresd meg magad a fotókon, ha nem voltál ott, akkor pedig lesd meg, milyen hangulatban telt az idei Veréb fesztivál! Aztán pedig jövőre találkozunk! ;)

U.i.: a cikkben a képekre kattintva a pénteki fotók galériáját találod, amint kész a szombat, máris töltöm fel egy külön galériába azokat is! :)

UPDATE: elkészültek a szombati képek is, ezeket ide kattintva nézhetitek meg :)

Powered by SmugMug Log In