1215_Szalagavatóztam - atoszphotography

Szalagavatóztam

Na persze nem a sajátomon voltam, de ne szaladjunk előre! Kezdjük talán a "szokásos" heti összefoglalóval. Ami a II. G osztályt illeti, nos az ő történetüket múlt kedden ott hagytam abba, hogy felvettük az osztálybemutatkozó videóhoz szükséges snitteket. Ezt követően persze szorgos vágásba kezdtem, szorított ugyanis a határidő, mert csütörtökön már a fő-főpróbát tartották. Nem csak nekik volt szalagavatójuk szombat este, igazodni kellett másik két osztályhoz is. De szerencsére a videó - két verzióban - elkészült, én pedig elégedetten hátradőltem... illetve dőlhettem volna. Csakhogy (váratlan fordulat) az osztályfőnök egy kis "gaztett" elkövetésére kért fel. Arra gondolt, hogy meglepi az osztályt néhány képpel, ami a szalagavatón és az állófogadáson készül. Ehhez kérte a segítségemet.

A srácok (akik száma szombat estére 13-ra nőtt) mit sem sejtettek az egészről! Csak ott, a helyszínen tudták meg - sok más egyéb információval egyetemben -, hogy bizony lencsevégre lesznek kapva, ha tetszik, ha nem! Ezt azért hangsúlyozom ki, mert annyira nem örültek ennek az ajándéknak, legalábbis így látszott. Sok olyan kép készült (pedig esküszöm próbáltam lesből fotózni), amin azok a bizonyos hátközepek látszanak. Nem volt tehát egyszerű a feladat, de ezzel a kihívással is meg kellett birkóznom!

IIG_SZALAGAVATO_23

A hivatalos rész kezdete után aztán már az osztály is lenyugodott (vagy épp akkor lettek annyira stresszesek, hogy ne bújjanak el az objektív elől), én pedig elkezdtem a szorgos kattogtatást. Számomra az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy nemcsak az "én" osztályomra kellett figyelni. A rendezői bal volt a mi oldalunk a kultúrház színpadán, középen és jobb oldalon két másik osztály sorakozott fel. Őket természetesen más fotózta, szóval oda kellett figyelni arra, nehogy beleszaladjak az ő képeikbe vagy videó felvételeikbe (mert az eléggé nagy illetlenségnek számít). Remélem sikerült kiviteleznem a tervem, mert bármennyire is próbáltam felkészülni a feladatra, a helyszínen minden sokkal nehezebb és pörgősebb volt, mint azt vártam. Ha benne lenne a hátam a másik osztály valamelyik képén, akkor ezúton is elnézést! :D

IIG_SZALAGAVATO_120

Persze a fentebb leírtakkal nem most szembesültem először, ez csak amolyan "szakmai" (vagy inkább "jé, ki gondolta volna, hogy erre is oda kell figyelnie egy fotósnak") rész volt a mai bejegyzésben. Persze most, amikor születik ez a poszt, sem vagyok feladat nélkül (most épp pihenek, azért van időm dolgozni), egy eléggé unalmas projekt unalmas képeit kellene feldolgoznom (de annyira unalmas, hogy inkább blogolok)... Persze ilyet nem szabad mondani, írni de még csak gondolni sem! Minden munkában és fotózásban ott az igazi kihívás és a móka része is, csak meg kell találni (majd szólok, ha ebben a mostaniban ráleltem). Viszont ha már unalom, a jövő heti exxxtra hosszúra tervezett bejegyzés reményeim szerint csupa izgalmas és színes képet fog majd tartalmazni, nem beszélve a kis háttérsztoriról, ami a képekhez tartozik majd. Hogy látom-e a jövőt? Persze! Na jó, nem, de jövő hét elején három olyan eseményre is hivatalos vagyok fotózni, ahol már jártam korábban, és garantáltan tudom majd szállítani az előbb felsoroltakat. ; )

IIG_SZALAGAVATO_157
Powered by SmugMug Log In